Jautiena

Jautiena

Jautiena – tai bizono, jako, buivolo, veršelio, jaučio arba karvės mėsa. Populiariausi jautienos patiekalai – jautienos troškinys ir steikas.

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų šaltinis. Joje gausu Vitamino B6, Vitamino B12, cinko, niacino, cholino ir geležies. Tačiau ją reikia valgyti saikingai, nes jautiena – raudona mėsa, o tai reiškia, kad per didelis jos vartojimas didina širdies ligų ir vėžio riziką.

Jautiena – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 250 kcal

Angliavandeniai
– 14 g
Baltymai – 26 g

Riebalai
– 15 g
Mononesotieji riebalai – 7 g
Polinesotieji riebalai – 0,5 g
Sotieji riebalai – 6 g
Cholesterolis – 88 mg

Vitaminas B2
(riboflavinas) – 180 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 5 380 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 82 400 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 660 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 380 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 2,6 μg

Cinkas
– 6 mg
Fosforas – 198 mg
Geležis – 2,5 mg
Kalis – 318 mg
Magnis – 21 mg
Natris – 72 mg
Selenas – 22 µg



© 2023 sveikiau.lt