Papaja

Papaja

Papaja – tropinis vaisius, kuriuo galima mėgautis žaliu, prieš tai jį termiškai apdorojus, arba valgyti prinokusį – vieną ar vaisių salotose.

Papaja – galingas antioksidantas. Joje karaliaujantys provitaminai beta karotenas ir likopenas bei pats Vitaminas A suteikia jai stiprių priešvėžinių savybių. Šiame vaisiuje taip pat labai geras Omega-3 ir Omega-6 santykis, jis yra 4:1, o tai reiškia, kad papaja gali padėti palaikyti šių riebiųjų rūgščių pusiausvyrą organizme. 400 gramų vaisiaus užtikrina visą Omega-3 dienos normą.

Papaja – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 43 kcal

Angliavandeniai 
– 11 g
Natūralus cukrus – 8 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 0,5 g

Riebalai
– 0,3 g
Omega-3 – 25 mg
Omega-6 – 6 mg

Vitaminas A – 47 μg
Alfa karotenas – 2 μg
Beta karotenas – 274 μg
Beta kriptoksantinas – 589 μg
Likopenas – 2 000 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 400 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 37 μg

Vitaminas C
– 61 mg

Vitaminas K
– 3 μg

Geležis
– 0,3 mg
Kalcis – 20 mg
Kalis – 182 mg
Magnis – 21 mg



© 2023 sveikiau.lt