Papaja – tropinis vaisius, kuriuo galima mėgautis žaliu, prieš tai jį termiškai apdorojus, arba valgyti prinokusį – vieną ar vaisių salotose.
Papaja – galingas antioksidantas. Joje karaliaujantys provitaminai beta karotenas ir likopenas bei pats Vitaminas A suteikia jai stiprių priešvėžinių savybių. Šiame vaisiuje taip pat labai geras Omega-3 ir Omega-6 santykis, jis yra 4:1, o tai reiškia, kad papaja gali padėti palaikyti šių riebiųjų rūgščių pusiausvyrą organizme. 400 gramų vaisiaus užtikrina visą Omega-3 dienos normą.
Kalorijos – 43 kcal
Angliavandeniai – 11 g
Natūralus cukrus – 8 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 0,5 g
Riebalai – 0,3 g
Omega-3 – 25 mg
Omega-6 – 6 mg
Vitaminas A – 47 μg
Alfa karotenas – 2 μg
Beta karotenas – 274 μg
Beta kriptoksantinas – 589 μg
Likopenas – 2 000 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 400 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 37 μg
Vitaminas C – 61 mg
Vitaminas K – 3 μg
Geležis – 0,3 mg
Kalcis – 20 mg
Kalis – 182 mg
Magnis – 21 mg