Abrikosas

Abrikosas

Abrikosas buvo pradėtas auginti Kinijoje maždaug prieš 4 tūkst. metų. Tai geltonas, ovalios formos, mėsingas vaisius su kauliuku viduje. Senovėje dėl savo auksinės spalvos abrikosai buvo vadinami „saulės kiaušiniais“.

Abrikosas padeda palaikyti sveiką širdies ir kraujagyslių veiklą. Jame esantis pektinas sugeria ir pašalina toksinus iš organizmo, o Vitaminas A apsaugo akis nuo degeneracijos.

Abrikosas – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 48 kcal

Angliavandeniai
– 11 g
Natūralus cukrus – 9 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,4 g

Vitaminas A – 96 μg
Alfa karotenas – 19 μg
Beta karotenas – 1090 μg
Beta kriptoksantinas – 104 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 0,6 mg
Vitaminas C – 10 mg

Fosforas
– 23 mg
Geležis – 0,4 mg
Kalcis – 13 mg
Kalis – 259 mg
Magnis – 10 mg


© 2023 sveikiau.lt