Duonvaisis

Duonvaisis

Duonvaisis – mėsingas atogrąžų vaisius, sveriantis 4-6 kilogramus, savo išvaizda panašus į džekfrutą. Jį galima valgyti prinokusį arba ne. Prinokęs duonvaisis yra saldus, banano skonio, o žalias ir termiškai apdorotas primena duoną.

Duonvaisis turi daug vitaminų ir mineralų. Jame dominuoja kalis, Vitaminas C ir, skirtingai nei daugelyje kitų vaisių, B grupės vitaminai. Uždegimai, širdies ligos ar žarnų vėžys neturėtų būti baisūs vartojant šį augalą.

Duonvaisis – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 103 kcal

Angliavandeniai
– 27 g
Natūralus cukrus – 11 g
Skaidulinės medžiagos – 5 g

Baltymai
– 1 g

Riebalai
– 0,2 g
Omega-3 – 18 mg
Omega-6 – 48 mg

Vitaminas B3 (niacinas) – 1 000 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 10 000 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 500 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 14 μg

Vitaminas C
– 29 mg

Fosforas
– 30 mg
Geležis – 0,5 mg
Kalis – 490 mg
Magnis – 25 mg



© 2023 sveikiau.lt