Duonvaisis – mėsingas atogrąžų vaisius, sveriantis 4-6 kilogramus, savo išvaizda panašus į džekfrutą. Jį galima valgyti prinokusį arba ne. Prinokęs duonvaisis yra saldus, banano skonio, o žalias ir termiškai apdorotas primena duoną.
Duonvaisis turi daug vitaminų ir mineralų. Jame dominuoja kalis, Vitaminas C ir, skirtingai nei daugelyje kitų vaisių, B grupės vitaminai. Uždegimai, širdies ligos ar žarnų vėžys neturėtų būti baisūs vartojant šį augalą.
Kalorijos – 103 kcal
Angliavandeniai – 27 g
Natūralus cukrus – 11 g
Skaidulinės medžiagos – 5 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,2 g
Omega-3 – 18 mg
Omega-6 – 48 mg
Vitaminas B3 (niacinas) – 1 000 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 10 000 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 500 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 14 μg
Vitaminas C – 29 mg
Fosforas – 30 mg
Geležis – 0,5 mg
Kalis – 490 mg
Magnis – 25 mg