Bananas botanikoje yra uoga, tačiau kasdieniame gyvenime jis vadinamas vaisiumi. Šis augalas turi nemažai kalorijų, tačiau jas kompensuoja jame esantis fosforas, kalis, magnis, manganas, Vitaminas C ir B grupės vitaminai. Tai labai maistingas vaisius. Jis ypač vertinamas besivystančiose šalyse, kur bananai yra vienas iš pagrindinių maisto produktų.
Bananas taip pat valgomas ir neprinokęs, tik prieš tai jį reikia termiškai apdoroti.
Kalorijos – 89 kcal
Angliavandeniai – 23 g
Natūralus cukrus – 12 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,3 g
Omega-3 – 27 mg
Omega-6 – 46 mg
Angliavandeniai – 23 g
Natūralus cukrus – 12 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g
Vitaminas A – 3 μg
Alfa karotenas – 25 μg
Beta karotenas – 26 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 700 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 10 000 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 300 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 400 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 20 μg
Vitaminas C – 9 mg
Fosforas – 22 mg
Geležis – 0,3 mg
Kalis – 358 mg
Magnis – 27 mg
Manganas – 0,3 mg