Džekfrutas

Džekfrutas

Džekfrutas – didžiausias vaisius pasaulyje, sveriantis nuo 10 iki 25 kg, nors gali pasiekti ir 110 kg svorį. Šis vaisius skleidžia specifinį aromatą, panašų į supuvusių svogūnų kvapą, ir turi dvi valgomas dalis su unikaliais skoniais. Jo geltonos sėklų ankštys yra saldžios, primena ananasų ir bananų skonio mišinį, o baltas pluoštinis minkštimas naudojamas kaip mėsos alternatyva vegetariškuose receptuose. Džekfrutas taip pat gali būti valgomas ir žalias, tačiau prieš tai jį reikia termiškai apdoroti.

Džekfrutas yra tikra vitaminų ir mineralų bomba. Kalis, Vitaminas C ir B grupės vitaminai suteikia jam priešuždegiminių, priešvėžinių ir širdį stiprinančių savybių.

Džekfrutas – maistinė vertė (100 g)

 

Kalorijos – 95 kcal

Angliavandeniai
– 23 g
Natūralus cukrus – 19 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 2 g

Riebalai
– 1 g
Omega-3 – 24 mg
Omega-6 – 63 mg

Vitaminas A – 5 μg
Alfa karotenas – 6 μg
Beta karotenas – 61 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 1 000 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 300 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 24 μg

Vitaminas C
– 14 mg

Fosforas
– 21 mg
Kalcis – 24 mg
Kalis – 448 mg
Magnis – 29 mg



© 2023 sveikiau.lt