Magnis

Magnis

Magnis – dar vienas svarbus mikroelementas, būtinas kaulų ir dantų struktūrai bei normaliai raumenų ir nervų sistemos veiklai. Didžioji jo dalis koncentruojasi kauluose, net ⅔ šio mineralo kiekio. Tačiau nepaisant to, magnio nauda yra labai plataus spektro ir įtakoja daugelį organizmo funkcijų.

Magnis
taip pat reguliuoja kitų mineralų ir maistinių medžiagų apykaitą, dalyvauja daugumos fermentų veikloje bei baltymų sintezėje. Jis palaiko sveikas kraujagysles, stiprina širdį ir stimuliuoja virškinimo sistemą.

Magnis
itin svarbus sportuojantiems ir besilaikantiems dietos, nes didelis jo kiekis prarandamas prakaituojant ir badaujant. Magnio normą, kurią sudaro 350 miligramų, organizmas turi gauti kasdien su maistu. Tam puikiausiai tinka įvairios sėklos ir riešutai.

Magnio šaltiniai


MAISTO PRODUKTAI – MAGNIS (100g)

Kanapių sėklos ­– 700 mg
Sezamo sėklos ­– 351 mg
Chia sėklos ­– 335 mg
Anakardžiai ­– 292 mg
Soja ­– 280 mg
Migdolai ­– 270 mg
Žemės riešutai ­– 168 mg
Lazdynų riešutai ­– 163 mg
Graikiniai riešutai ­– 158 mg
Rūgštynė ­– 103 mg
Avinžirniai ­– 79 mg
Špinatai ­– 79 mg
Artišokas ­– 60 mg
Krevetės ­– 39 mg
Ešerys ­– 38 mg
Kalmaras ­– 38 mg
Silkė ­– 37 mg
Kokosas ­– 32 mg
Vištienos krūtinėlė ­– 32 mg
Avokadas ­– 29 mg
Džekfrutas ­– 29 mg
Pasiflora ­– 29 mg
Pastarnokas ­– 29 mg
Kiauliena ­– 28 mg
Poras ­– 28 mg
Bananas ­– 27 mg
Lašiša ­– 27 mg
Vištiena ­– 27 mg
Česnakas ­– 25 mg
Duonvaisis ­– 25 mg
Šparaginės pupelės ­– 25 mg
Moliuskai ­– 24 mg
Bulvė ­– 23 mg
Patisonas ­– 23 mg
Avietės ­– 22 mg
Vištienos šlaunelės ­– 22 mg
Brokolis ­– 21 mg
Jautiena ­– 21 mg
Papaja ­– 21 mg
Gervuogės ­– 20 mg
Griežtis ­– 20 mg
Figos ­– 17 mg
Granatas ­– 12 mg
Abrikosas ­– 10 mg
Arbūzas ­– 10 mg



© 2023 sveikiau.lt