Arbūzas – gaivinantis vaisius, pagrinde sudarytas iš vandens ir cukraus, tačiau jame taip pat yra ir naudingų medžiagų, tokių kaip Vitaminas A bei jo provitaminas beta karotenas, Vitaminas C, fosforas, geležis, kalis ir magnis. O likopenas – gausiausias šiame vaisiuje, jis suteikia arbūzui stiprių antioksidacinių savybių.
Arbūzas gali būti apvalios arba pailgos formos ir sverti nuo 2 iki 14 kilogramų, nors yra ir tokių, kurie užauga iki 80 ar net 180 kilogramų svorio. Jo žievė gana stora, geltonos arba žalios spalvos, taškuota, dryžuota arba vienspalvė. Arbūzo minkštimas būna raudonas, rožinis, oranžinis arba geltonas, su sėklomis arba be jų.
Kalorijos – 30 kcal
Angliavandeniai – 8 g
Natūralus cukrus – 6 g
Skaidulinės medžiagos – 0,4 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,2 g
Vitaminas A – 28 μg
Beta karotenas – 303 μg
Likopenas – 5000 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 0,2 mg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 0,2 mg
Vitaminas C – 8 mg
Fosforas – 11 mg
Geležis – 0,2 mg
Kalis – 112 mg
Magnis – 10 mg