Braškės

Braškės

Braškės yra vienos iš labiausiai vartojamų uogų pasaulyje, kurių yra daugiau nei 100 veislių. Iš jų gali būti gaminami džemai, uogienės, saldainiai, kompotai, sultys ir vynai.

Braškės turi labai daug Vitamino C bei kitų antioksidacinių junginių, reikalingų širdies stiprinimui, kraujagyslių plėtimui, bakterijų naikinimui ir apsaugai nuo vėžio. Šios uogos gali būti naudojamos kaip natūralūs vaistai oksidaciniam stresui mažinti.

Braškės – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 32 kcal

Angliavandeniai
– 8 g
Natūralus cukrus – 5 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,3 g

Vitaminas B3
(niacinas) – 400 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 24 μg

Vitaminas C
– 59 mg

Fosforas
– 24 mg
Geležis – 0,4 mg
Kalis – 153 mg
Manganas – 0,4 mg



© 2023 sveikiau.lt