Spanguolės – tai mažos, apvalios formos uogos, kurios iš pradžių būna gelsvos, o vėliau įgauna tamsiai raudoną spalvą. Jos prinoksta rugpjūčio pabaigoje ir laikosi iki pavasario.
Spanguoles geriausia valgyti šviežias, taip iš šių uogų bus pasisavinama daugiausiai vitaminų bei mineralų. Tačiau jas galima ir užšaldyti, taip pat naudoti kompotų ir kisielių gaminime ar spausti sultis.
Spanguolių nauda organizmui yra gana reikšminga. Tai stiprus antioksidantas pasižymintis antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Spanguolės stiprina imuninę sistemą bei gerina virškinimo, tulžies bei šlapimo takų sveikatą.
Kalorijos – 46 kcal
Angliavandeniai – 12 g
Natūralus cukrus – 4 g
Skaidulinės medžiagos – 4 g
Baltymai – 0,5 g
Riebalai – 0,1 g
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 0,3 mg
Vitaminas C – 14 mg
Vitaminas E – 1 mg
Vitaminas K – 5 μg
Kalis – 80 mg
Manganas – 0,3 mg