Agrastai

Agrastai

Agrastai gali būti geltonos, žalios, raudonos arba purpurinės spalvos. Tai rūgštaus skonio uogos, kurios dažniausiai valgomos žalios, tačiau jas galima ir konservuoti bei iš jų virti uogienes ar kompotus.

Agrastai labai vertingi norint palaikyti gerą sveikatą. Juose gausu Vitamino C, kalio ir fosforo. Šie ir kiti agrastuose esantys vitaminai bei mineralai padeda nuo vidurių užkietėjimo ir kolito, sergant avitaminoze bei virškinimo, inkstų ir šlapimo pūslės ligomis. Be to, agrastai turi gerą poveikį širdžiai, akims, šlapimo takams ir puikiai tinka atminčiai gerinti.

Agrastai – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 44 kcal

Angliavandeniai
– 10 g
Skaidulinės medžiagos – 4 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,6 g

Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 0,3 mg
Vitaminas C – 28 mg

Fosforas
– 27 mg
Geležis – 0,3 mg
Kalcis – 25 mg
Kalis – 198 mg



© 2023 sveikiau.lt