Salota

Salota

Salota yra labai įvairi, o jos rūšių yra begalė, nuo lapinių iki kruopščiai formuotų gūžinių. Šios daržovės spalvų paletė taip pat plati – nuo žalios, geltonos, rausvos iki raudonos, mėlynos ar net juodos.

Salota pasižymi žemu kalorijų, baltymų, riebalų ir angliavandenių skaičiumi, tačiau turi daug lengvai įsisavinamų vitaminų bei mineralų. Tai sveikos mitybos elementas, naudingas ne tik laikantis dietos, bet ir norint palaikyti gerą savijautą bei sveikatą. 100 gramų salotų turi net 63 proc. Vitamino K dienos normos, skirto organizmui stiprinti. Šis mineralas padeda žaizdų gijimui bei apsaugo nuo infekcijų.

Salota – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 14 kcal

Angliavandeniai
– 3 g
Natūralus cukrus – 1 g
Skaidulinės medžiagos – 1 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,1 g

Vitaminas A – 198 μg
Beta karotenas – 2371 μg
Liuteinas ir zeaksantinas – 1004 μg

Vitaminas B4
(cholinas) – 10 000 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 34 μg

Vitaminas C
– 6 mg

Vitaminas K
– 75 μg

Fosforas
– 24 mg
Geležis – 0,6 mg
Kalcis – 27 mg
Kalis – 168 mg
Natris – 19 mg



© 2023 sveikiau.lt