Rukola – viena iš populiariausių prieskonių, kurios aromatas ir skonis bet kurį patiekalą gali paversti ypatingu. Ši daržovė, dar žinoma kaip sėjamoji gražgarstė, siauralapis šatreinis ar arugula, slepia savyje daug įdomių faktų ir turi įvairių panaudojimo būdų.
Rukola yra kilusi iš Viduržemio jūros regiono ir jau šimtmečius vertinama dėl savo aštraus, pipirinio skonio ir pikantiško aromato. Šis skonis puikiai subalansuoja riebius patiekalus, tad rukolą dažnai galima rasti ant picų, sumuštinių, makaronų ar kepsnių. Be to, salotos su rukola ne tik įgauna ypatingo charakterio, bet ir suteikia didelę vitaminų dozę. Ši daržovė subtiliai derinasi su alyvuogių aliejumi, pomidorais, ar sūriais.
Rukola – nepaprastai maistinga daržovė. Joje gausu vitaminų A, C ir K, folio rūgšties, kalcio, kalio, geležies ir antioksidantų. Šios maistinės medžiagos stiprina imuninę sistemą, gerina kaulų ir dantų būklę, padeda reguliuoti kraujospūdį ir netgi gali apsaugoti nuo tam tikrų vėžio rūšių.
Rukola yra ne tik mėgstama tarp gurmanų, bet ir puikus pasirinkimas norintiems pradėti auginti savo daržoves. Ji nereikalauja daug priežiūros, greitai auga ir puikiai tinka auginti vazonuose ant palangės ar balkone.
Probiotikai – naudingi mikroorganizmai, kurie natūraliai gyvena mūsų žarnyne ir padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą. Dažniausiai tai yra „gerosios“ bakterijos, kurios kovoja su “blogosiomis”, padėdamos išlaikyti tinkamą bakterijų balansą žarnyne.
Kortikosteroidai – tai hormonai, gaminami antinksčių liaukose, kuriuos sudaro dvi pagrindinės hormonų grupės: gliukokortikoidai, veikiantys uždegimą, ir mineralkortikoidai, reguliuojantys vandens ir elektrolitų balansą.
Vanduo – tai ne tik gaivus gėrimas karštą dieną. Tai gyvybiškai svarbi medžiaga, be kurios negalėtų egzistuoti nei vienas gyvas organizmas. Mūsų kūnas sudarytas maždaug iš 70% vandens, ir jis mums atlieka daugybę itin svarbių funkcijų. Be vandens mes negalėtume išgyventi ilgiau nei kelias dienas.
Kolagenas yra baltymas, kuris sudaro didžiąją dalį mūsų odos, kaulų, raumenų, sausgyslių ir raiščių struktūros. Jis veikia kaip klijai, kurie laiko mūsų kūną kartu ir padeda išlaikyti jo tvirtumą bei elastingumą. Be kolageno, mūsų oda būtų mažiau elastinga ir linkusi į raukšles.
Siera yra esminė ir nepakeičiama maistinė medžiaga, kuri vaidina svarbų vaidmenį mūsų organizme. Viena iš svarbiausių jos funkcijų – aminorūgščių sintezė. Siera taip pat aktyvuoja tam tikrus fermentus bei dalyvauja reikšminguose metabolizmo procesuose: riebalų rūgščių apykaitoje ir energijos gamyboje.
Sveika mityba yra svarbi norint išlaikyti gerą sveikatą ir energiją visai dienai. Ji apima įvairių maisto produktų vartojimą, kurie suteikia organizmui reikalingų maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai, baltymai, riebalai ir angliavandeniai. Sveika, subalansuota mityba padeda sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti nuotaiką ir išlaikyti sveiką svorį.
Aerobika yra fizinio aktyvumo forma, kuri apima ritmiškus judesius, atliekamus vidutinio intensyvumo tempu pagal muziką. Tai puikus būdas palaikyti sveikatą ir gerą fizinę formą. Dauguma aerobikos užsiėmimų vyksta grupėse, todėl tai taip pat yra puiki galimybė susipažinti su naujais žmonėmis ir smagiai praleisti laiką.
Aminorūgštys yra baltymų sudedamosios dalys. Baltymai – tai gyvybiškai svarbios molekulės, atsakingos už daugybę funkcijų, tokių kaip raumenų ir kaulų augimas, odos ir plaukų atsinaujinimas, hormonų ir fermentų gamyba, netgi mūsų ląstelių struktūros palaikymas.
Biotinas – vitaminas, dar žinomas kaip vitaminas B7 arba vitaminas H, atliekantis įvairias funkcijas mūsų organizme. Nors jis pagrinde siejamas su plaukų, nagų ir odos sveikata, biotino nauda yra gerokai platesnė.
Stresas – tai natūrali kūno reakcija į iššūkius ar pavojus, su kuriais susiduriame kasdienybėje. Jis yra neišvengiama mūsų gyvenimo dalis ir padeda susitelkti, suaktyvinti energiją ir greitai priimti sprendimus.