Siera yra esminė ir nepakeičiama maistinė medžiaga, kuri vaidina svarbų vaidmenį mūsų organizme. Viena iš svarbiausių jos funkcijų – aminorūgščių sintezė. Siera taip pat aktyvuoja tam tikrus fermentus bei dalyvauja reikšminguose metabolizmo procesuose: riebalų rūgščių apykaitoje ir energijos gamyboje.
Siera būtina ir kitų maistinių medžiagų pasisavinimui, tokių kaip aminorūgštys, kofermentas Q10, pantoteno rūgštis, selenas, kalcis, germanis ir vitaminai A, C, D ir E. Be to, šio mineralo dėka iš organizmo greičiau pašalinami toksinai ir kancerogeninės medžiagos. Siera taip pat yra galingas antioksidantas, neutralizuojantis laisvuosius radikalus, kurie gali pažeisti kūno ląsteles ir sukelti daugelį ligų.
Sierą mūsų organizmas gali gauti iš įvairių maisto produktų. Pagrindiniai sieros šaltiniai yra česnakai, svogūnai, kopūstai, brokoliai, avokadai, pupelės, žuvys ir jūros gėrybės.
Sieros trūkumas gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų, tokių kaip raumenų silpnumas, nusilpęs imunitetas, odos ir plaukų būklės pablogėjimas bei lėtesnis žaizdų gijimas.