Figos

Figos

Figos – nedideli vaisiai, pilni mažų sėklyčių. Jų būna įvairiausių spalvų – nuo ​​baltos iki juodai mėlynos. Šie vaisiai valgomi tik prinokę, antraip jų aitrios pieniškos sultys gali sukelti bėrimą.

Figos, nors ir turi daug cukraus, yra labai vertingas maistas. Juose esanti geležis padeda aprūpinti organizmą deguonimi, magnis – išvengti mėšlungio, o kalcis ir Vitaminas K – kaulų lūžių. Kalis būtinas kraujagyslių ir širdies sveikatai. B grupės vitaminai itin svarbūs medžiagų apykaitoje ir imuniteto stiprinimui.

Figos – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 74 kcal

Angliavandeniai
– 19 g
Natūralus cukrus – 16 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,3 g

Vitaminas A – 7 μg
Beta karotenas – 85 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 400 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 300 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 100 μg

Vitaminas C
– 2 mg

Vitaminas K
– 5 μg

Geležis
– 0,4 mg
Kalcis – 35 mg
Kalis – 232 mg
Magnis – 17 mg



© 2023 sveikiau.lt