Kivis – tai vijoklinio augalo vaisius, kuris buvo išvestas Kinijoje, dėl to taip pat vadinamas „kinišku agrastu“. Kivio minkštimas gali būti žalios arba geltonos spalvos.
Kivis turi daug sveikatai vertingų vitaminų, iš kurių vieni svarbiausių yra Vitaminas C ir Vitaminas K. Neįtikėtina, bet vienas kivis, skirtingai nei citrina ar apelsinas, gali aprūpinti organizmą Vitaminu C visai parai. Jame taip pat yra pusė Vitamino K dienos normos.
Kalorijos – 64 kcal
Angliavandeniai – 14 g
Natūralus cukrus – 9 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,4 g
Omega-3 – 42 mg
Omega-6 – 246 mg
Vitaminas A – 4 μg
Beta karotenas – 52 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 400 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 8 000 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 26 μg
Vitaminas C – 75 mg
Vitaminas E – 1 mg
Vitaminas K – 40 μg
Fosforas – 34 mg
Geležis – 0,2 mg
Kalcis – 35 mg
Kalis – 198 mg