Greipfrutas

Greipfrutas

Greipfrutas reiškia „vynuogiškas vaisius“, šį pavadinimą jis gavo dėl to, nes, kaip ir vynuogės, auga kekėmis. Jis labai panašus į apelsiną, bet yra žymiai didesnis, o jo minkštimas gali būti baltas, geltonas, raudonas arba rožinis. Greipfruto žievelė būna geltonos ar rausvai geltonos spalvos. Tai ganėtinai rūgštus vaisius.

Greipfrutas yra puikus antioksidantas, nes jame karaliauja Vitaminas C ir likopenas. Tačiau likopeno turi tik raudonos ir rožinės spalvos greipfrutai, baltuose ir geltonuose vaisiuose šios medžiagos nėra.

Greipfrutas – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 32 kcal

Angliavandeniai – 8 g
Natūralus cukrus – 7 g
Skaidulinės medžiagos – 1 g

Baltymai – 1 g

Riebalai
– 0,1 g
Omega-3 – 5 mg
Omega-6 – 19 mg

Vitaminas A – 46 μg
Alfa karotenas – 4 μg
Beta karotenas – 552 μg
Likopenas – 1140 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 300 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 300 μg

Vitaminas C
– 34 mg

Kalis
– 139 mg



© 2023 sveikiau.lt