Greipfrutas reiškia „vynuogiškas vaisius“, šį pavadinimą jis gavo dėl to, nes, kaip ir vynuogės, auga kekėmis. Jis labai panašus į apelsiną, bet yra žymiai didesnis, o jo minkštimas gali būti baltas, geltonas, raudonas arba rožinis. Greipfruto žievelė būna geltonos ar rausvai geltonos spalvos. Tai ganėtinai rūgštus vaisius.
Greipfrutas yra puikus antioksidantas, nes jame karaliauja Vitaminas C ir likopenas. Tačiau likopeno turi tik raudonos ir rožinės spalvos greipfrutai, baltuose ir geltonuose vaisiuose šios medžiagos nėra.
Kalorijos – 32 kcal
Angliavandeniai – 8 g
Natūralus cukrus – 7 g
Skaidulinės medžiagos – 1 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,1 g
Omega-3 – 5 mg
Omega-6 – 19 mg
Vitaminas A – 46 μg
Alfa karotenas – 4 μg
Beta karotenas – 552 μg
Likopenas – 1140 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 300 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 300 μg
Vitaminas C – 34 mg
Kalis – 139 mg