Granatas

Granatas

Granatas – apvalus, raudonas, obuolio dydžio vaisius. Jis sudarytas iš daugybės sėklų, kurias dengia kieta luobelė. Tai rudens sezono augalas. Kuo granatas ryškesnės spalvos ir sunkesnis, tuo jis skanesnis ir sultingesnis.

Granatas padeda kovoti su tokiomis svarbiomis ligomis kaip aukštas kraujospūdis, anemija ir diabetas. Tai vienas iš nedaugelio vaisių, kuriuos rekomenduojama valgyti diabetikams.

Granatų žievelė taip pat naudinga sveikatai. Jos nuoviras naudojamas kaip gerklės skalavimo skystis skausmui ar infekcijai malšinti, taip pat odos gydymui ir žarnyno valymui.

Granatai – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos 
– 83 kcal

Angliavandeniai
– 19 g
Natūralus cukrus – 14 g
Skaidulinės medžiagos – 4 g

Baltymai
– 2 g
Riebalai – 1 g

Vitaminas B3 (niacinas) – 300 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 8 000 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 400 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 38 μg

Vitaminas C
– 10 mg

Vitaminas K
– 16 μg

Cinkas
– 0,4 mg
Fosforas
– 36 mg
Geležis – 0,3 mg
Kalis – 236 mg
Magnis – 12 mg
Varis – 0,2 mg



© 2023 sveikiau.lt