Apelsinas kilęs iš Kinijos, jo pavadinimas reiškia „Kinijos obuolys“. Yra dvi pagrindinės apelsinų rūšys: saldieji ir kartieji. Saldieji apelsinai valgomi švieži, o iš karčiųjų gaminami džemai, marmeladai, likeriai, antpilai ir prieskoniai.
Apelsinas labai naudingas sveikatai, nes jame esantis Vitaminas C padeda kovoti su virusais, kalis užkerta kelią aukštam kraujo spaudimui, o B grupės vitaminai užtikrina gerą savijautą.
Kalorijos – 47 kcal
Angliavandeniai – 12 g
Natūralus cukrus – 9 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,1 g
Omega-3 – 7 mg
Omega-6 – 18 mg
Vitaminas A – 11 μg
Alfa karotenas – 11 μg
Beta karotenas – 71 μg
Beta kriptoksantinas – 116 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 300 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 8 000 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 300 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 30 μg
Vitaminas C – 53 mg
Kalcis – 40 mg
Kalis – 181 mg