Mandarinas auginamas atogrąžų ir subtropikų regionuose, ypač Kinijoje. Jo derlius imamas lapkričio, gruodžio ir sausio mėnesiais, tada šis vaisius yra skaniausias ir turi didžiausią maistinę vertę.
Mandarinas – galingas antioksidantas. Jame esantis Vitaminas C, Vitaminas A ir jo provitaminai alfa ir beta karotenai bei kriptoksantinas padeda organizmui apsisaugoti nuo uždegimų, infarkto ar vėžio.
Kalorijos – 53 kcal
Angliavandeniai – 13 g
Natūralus cukrus – 11 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,3 g
Omega-3 – 18 mg
Omega-6 – 48 mg
Vitaminas A – 34 μg
Alfa karotenas – 101 μg
Beta karotenas – 155 μg
Beta kriptoksantinas – 407 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 400 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 10 000 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 16 μg
Vitaminas C – 27 mg
Geležis – 0,2 mg
Kalcis – 37 mg
Kalis – 166 mg