Pasiflora, dar žinoma kaip marakuja, angliškai vadinama passion fruit, o tai reiškia „aistros vaisius“. Ji gali būti geltonos arba violetinės spalvos. Prinokusią pasiflorą galima atskirti iš jos ryškiaspalvės ir sutrūkinėjusios odelės.
Pasiflora turi daugybę naudingų maistinių medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, Vitaminas C, beta karotenas ir B grupės vitaminai, ypač niacinas ir piridoksinas. Tačiau joje yra prastas Omega-3 ir Omega-6 santykis – net 1:410. Šių nepakeičiamų riebiųjų rūgščių balansas labai svarbus organizmui. Omega-6 pertekliaus pasekmės gali būti infarktas, insultas ar kitos sveikatos problemos, todėl pasifloros vaisiai stalą turėtų puošti tik ypatingomis progomis.
Kalorijos – 97 kcal
Angliavandeniai – 23 g
Natūralus cukrus – 11 g
Skaidulinės medžiagos – 10 g
Baltymai – 2 g
Riebalai – 0,7 g
Omega-3 – 1 mg
Omega-6 – 410 mg
Vitaminas A – 64 μg
Beta karotenas – 743 μg
Beta kriptoksantinas – 41 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 2 000 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 100 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 14 μg
Vitaminas C – 30 mg
Fosforas – 68 mg
Kalis – 348 mg
Magnis – 29 mg
Natris – 28 mg