Slyva – tai įvairių spalvų ir dydžių kaulavaisis. Ji gali sverti nuo 10 iki 40 gramų ir daugiau. Slyvos odelė būna geltona, oranžinė, raudona, violetinė, mėlyna, įvairių atspalvių arba tiesiog žalia. Ją galima valgyti šviežią, šaldytą, džiovintą ar perdirbtą, pavvyzdžiui, uogienės ar džemo pavidalu.
Slyva pasižymi vitaminų gausa ir yra puikus antioksidantas mūsų organizmui. Šis vaisius taip pat padeda numesti svorio, nes neleidžia angliavandeniams virsti trigliceridais ir kauptis kūne. Be to, slyvoje esantis pektinas greitina metabolizmą, todėl spartėja riebalų deginimas. Ši medžiaga taip pat puikiai laisvina vidurius bei mažina cholesterolį.
Kalorijos – 46 kcal
Angliavandeniai – 11 g
Natūralus cukrus – 10 g
Skaidulinės medžiagos – 1 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,3 g
Vitaminas A – 17 μg
Beta karotenas – 190 μg
Beta kriptoksantinas – 35 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 400 μg
Vitaminas C – 10 mg
Vitaminas K – 6 μg
Geležis – 0,2 mg
Kalis – 157 mg