Kriaušė – labai senovinis vaisius, kurio pasaulyje yra apie 5 tūkst. rūšių ir veislių. Ji gali būti žalios, geltonos, raudonos ar rudos spalvos. Dažniausiai šios spalvos nesikeičia per visą kriaušės nokimo laikotarpį, todėl sunku atskirti, kada ji jau prinokusi, o kada dar ne.
Kriaušė yra lengvai virškinama, nesukelia alergijų. Be to, jos žievelėje esančios skaidulos ir antioksidantai suteikia jai antidiabetinių ir priešuždegiminių savybių.
Kalorijos – 57 kcal
Angliavandeniai – 15 g
Natūralus cukrus – 10 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g
Baltymai – 0,4 g
Riebalai – 0,1 g
Vitaminas C – 4 mg
Geležis – 0,2 mg
Kalis – 116 mg