Kriaušė

Kriaušė

Kriaušė – labai senovinis vaisius, kurio pasaulyje yra apie 5 tūkst. rūšių ir veislių. Ji gali būti žalios, geltonos, raudonos ar rudos spalvos. Dažniausiai šios spalvos nesikeičia per visą kriaušės nokimo laikotarpį, todėl sunku atskirti, kada ji jau prinokusi, o kada dar ne.

Kriaušė yra lengvai virškinama, nesukelia alergijų. Be to, jos žievelėje esančios skaidulos ir antioksidantai suteikia jai antidiabetinių ir priešuždegiminių savybių.

Kriaušė – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 57 kcal

Angliavandeniai
– 15 g
Natūralus cukrus – 10 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g

Baltymai
– 0,4 g
Riebalai – 0,1 g

Vitaminas C – 4 mg

Chromas
– 27 µg

Geležis
– 0,2 mg
Kalis – 116 mg



© 2023 sveikiau.lt