Moliuskai

Moliuskai

Moliuskai yra labai universalios jūros gėrybės. Jų mėsa naudojama maistui, o perlai ir kriauklės – papuošalams ir perlamutrui gaminti. Dauguma jų valgomi kepti, virti ar troškinti, tačiau kai kurie moliuskai, pavyzdžiui, midijos ir austrės, dažniausiai patiekiami žali.

Moliuskai pasižymi Omega-3, Vitamino A ir kalcio gausa. Be to, juose esantys antioksidantai, selenas ir cinkas, apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso ir laisvųjų radikalų žalos.

Moliuskai – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 109 kcal

Angliavandeniai
– 5 g
Baltymai – 19 g

Riebalai
– 1 g
Omega-3 – 280 mg
Cholesterolis – 38 mg

Vitaminas A
– 110 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 420 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 82 300 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 12 μg

Vitaminas E
– 1 mg

Cinkas
– 1 mg
Fosforas – 251 mg
Geležis – 2 mg
Kalcis – 49 mg
Kalis – 58 mg
Magnis – 24 mg
Natris – 71 mg

Selenas
– 39 µg



© 2023 sveikiau.lt