Moliuskai yra labai universalios jūros gėrybės. Jų mėsa naudojama maistui, o perlai ir kriauklės – papuošalams ir perlamutrui gaminti. Dauguma jų valgomi kepti, virti ar troškinti, tačiau kai kurie moliuskai, pavyzdžiui, midijos ir austrės, dažniausiai patiekiami žali.
Moliuskai pasižymi Vitamino A, kalcio ir Omega-3 gausa. Be to, juose esantys antioksidantai, selenas ir cinkas, apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso ir laisvųjų radikalų žalos.
Kalorijos – 109 kcal
Angliavandeniai – 5 g
Baltymai – 19 g
Riebalai – 1 g
Omega-3 – 280 mg
Cholesterolis – 38 mg
Vitaminas A – 110 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 420 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 82 300 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 12 μg
Vitaminas E – 1 mg
Cinkas – 1 mg
Fosforas – 251 mg
Geležis – 2 mg
Kalcis – 49 mg
Kalis – 58 mg
Magnis – 24 mg
Natris – 71 mg
Selenas – 39 µg