Vištų kiaušiniai yra labai maistingas ir universalus maisto produktas, turintis svarbių vitaminų, mineralų bei įvairių sveikatai naudingų savybių. Jie ypač išsiskiria vitaminų D, A, B5, B9, B12, riboflavino ir cholino gausa. Kiaušiniuose taip pat yra daug cinko, fosforo, geležies, natrio ir seleno.
Vištų kiaušiniai – puikus aukštos kokybės baltymų šaltinis. Jie turi visas būtinas aminorūgštis, reikalingas tinkamam organizmo funkcionavimui ir audinių formavimuisi. Kiaušiniai pasižymi ir riebalų gausa, tačiau didžioji jų dalis yra sveikieji riebalai, tokie kaip mononesočiosios, polinesočiosios ir Omega-3 riebalų rūgštys, kurios palaiko gerą širdies ir kraujagyslių sveikatą bei stimuliuoja smegenų veiklą.
Kalorijos – 143 kcal
Angliavandeniai – 1 g
Natūralus cukrus – 0,4 g
Skaidulinės medžiagos – 0 g
Baltymai – 13 g
Riebalai – 10 g
Mononesotieji riebalai – 4 g
Polinesotieji riebalai – 2 g
Omega-3 – 100 mg
Sotieji riebalai – 3 g
Cholesterolis – 372 mg
Vitaminas A – 160 μg
Liuteinas ir zeaksantinas – 503 µg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 460 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 294 000 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 1 530 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 170 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 47 μg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 1 μg
Vitaminas D – 2 µg
Vitaminas E – 1 mg
Cinkas – 1 mg
Fosforas – 198 mg
Geležis – 2 mg
Kalcis – 56 mg
Kalis – 138 mg
Natris – 142 mg
Selenas – 31 µg