Silkė

Silkė

Silkė – tai pilkai sidabrinės spalvos žuvis tamsia nugara. Ją galima kepti, sūdyti ir marinuoti. 

Populiariausi silkės patiekalai, tokie kaip silkė pataluose ir silkė su morkomis ar grybais, yra ruošiami iš sūdytos silkės. Jais puošiamas tradicinis Kūčių stalas bei yra mėgstami kasdienėje virtuvėje.

Silkė yra svarbus Omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, tokių kaip Vitaminas D, šaltinis. Šios maistinės medžiagos yra naudingos širdies ir kraujagyslių sveikatai bei smegenų vystymuisi.

Silkė – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 245 kcal

Angliavandeniai
– 8 g
Baltymai – 20 g

Riebalai
– 14 g
Mononesotieji riebalai – 6 g
Polinesotieji riebalai – 4 g
   Omega-3 – 1 800 mg
   Omega-6 – 0 mg
Sotieji riebalai – 3 g
Cholesterolis – 71 mg

Vitaminas A
– 47 μg

Vitaminas B1
(tiaminas) – 180 µg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 280 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 4 050 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 73 000 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 320 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 26 μg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 13 μg

Vitaminas D
– 5 µg

Vitaminas E
– 2 mg

Cinkas
– 1 mg
Fosforas – 263 mg
Geležis – 2 mg
Kalcis – 70 mg
Kalis – 359 mg
Magnis – 37 mg
Natris – 357 mg
Selenas – 40 µg



© 2023 sveikiau.lt