Kalmaras – tai galvakojis moliuskas pasižymintis švelniu, šiek tiek salstelėjusiu skoniu. Jo minkšta mėsa lengvai sugeria prieskonius ir paruošiama per kelias minutes.
Kalmaras turi daug žmogaus organizmui naudingų maistinių medžiagų, kurių dėka išvengiamos širdies ir kraujagyslių ligos. Jame esantys vitaminai ir mineralai itin svarbūs nervų sistemos stiprinimui bei virškinimo gerinimui.
Kalmaras – vertingas Omega-3 ir baltymų šaltinis, kurį suvalgius sotumo jausmas išlieka ilgam laikui. Be to, viena 200 gramų kalmarų porcija gali aprūpinti organizmą Vitamino B12 norma visai parai.
Kalorijos – 175 kcal
Angliavandeniai – 8 g
Baltymai – 18 g
Riebalai – 7 g
Mononesotieji riebalai – 3 g
Polinesotieji riebalai – 2 g
Omega-3 – 600 mg
Sotieji riebalai – 2 g
Cholesterolis – 260 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 460 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 2 600 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 510 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 1,2 μg
Vitaminas C – 4 mg
Cinkas – 2 mg
Fosforas – 251 mg
Geležis – 1 mg
Kalcis – 39 mg
Kalis – 279 mg
Magnis – 38 mg
Natris – 306 mg
Selenas – 52 µg
Varis – 2 110 µg