Baklažanas

Baklažanas

Baklažanas gali būti violetinės, rudos, žalios ar geltonos spalvos. Jis valgomas tik prinokęs, nes kitaip galima apsinuodyti solaninu. Solaninas – tai baklažano gynybinė medžiaga, skirta kenkėjams atbaidyti. Taip pat prieš valgant jį reikia termiškai apdoroti, žalias vartojimui netinka.

Baklažanas – tai itin mažai kalorijų turintis produktas, puikiai tinkantis norint sulieknėti. Jame esančios maistinės skaidulos ne tik sumažins blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, bet ir išvalys žarnyną bei pasirūpins, kad sotumo jausmas išliktų ilgesniam laikui. Be to, baklažane esantis kalis padės stiprinti širdį ir greičiau pašalinti skysčių perteklių iš organizmo.

Baklažanas – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 25 kcal

Angliavandeniai
– 6 g
Natūralus cukrus – 4 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,2 g

Vitaminas B3
(niacinas) – 600 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 300 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 22 μg

Geležis
– 0,2 mg
Kalis – 229 mg



© 2023 sveikiau.lt