Burokėlis labai paplitęs Lietuvoje ir naudojamas sriubų ir mišrainių ruošime. Ši daržovė valgoma visa – tiek šaknis, tiek lapai, tiek lapkočiai. Tačiau viršutinė dalis yra lengviau virškinama ir iš jos organizmas pasisavina didesnį kiekį vitaminų bei mineralų nei iš pačio šakniavaisio. Šakniavaisį naudingiausia valgyti žalią, nes termiškai apdorojant jame esantis krakmolas virsta cukrumi. Ypač sveikatai vertingos – burokėlių sultys.
Burokėlis naudingas norint pagerinti kraujagyslių ir širdies veiklą, padidinti raumenų jėgą ir ištvermę arba sustiprinti lytinę potenciją. Be to, jį vartojant onkologinės ligos nebekels grėsmės.
Kalorijos – 43 kcal
Angliavandeniai – 10 g
Natūralus cukrus – 7 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g
Baltymai – 2 g
Riebalai – 0,2 g
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 109 μg
Vitaminas C – 5 g
Geležis – 0,8 mg
Kalis – 325 mg
Natris – 78 mg