Ropė – labai naudinga daržovė, turinti mažai kalorijų, todėl užtikrina sveiką mitybą ir padeda lieknėti. Ją į racioną galima įtraukti gana nesunkiai, tiesiog visur vartoti kaip alternatyvą bulvėms.
Ropę naudinga valgyti ne tik norint apsisaugoti nuo peršalimo, bet ir nuo vėžio, nes joje yra Vitamino C ir priešvėžinių junginių. Šis šakniavaisis taip pat pasižymi ir kitų medžiagų gausa, tai maistinės skaidulos, kalis ir natris. Šios medžiagos būtinos virškinimui gerinti, kraujagyslėms valyti bei širdžiai stiprinti. Be to, ropėje yra nemažai fosforo ir kalcio, reikalingų dantims, kaulams ir raumenims.
Kalorijos – 28 kcal
Angliavandeniai – 6 g
Natūralus cukrus – 4 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,1 g
Vitaminas C – 21 mg
Fosforas – 27 mg
Geležis – 0,3 mg
Kalcis – 30 mg
Kalis – 191 mg
Natris – 67 mg