Saldžioji paprika pasižymi spalvų ir formų įvairove. Ji gali būti raudona, oranžinė, geltona, balta, žalia, violetinė ar beveik juoda, pailgos ar apvalesnės formos, bei skirtingų dydžių.
Saldžioji paprika turi ganėtinai daug sveikatai naudingų vitaminų bei mineralų, tokių kaip geležis, kalis, niacinas, piridoksinas, folio rūgštis ir Vitaminas C, dėl to ji yra puikus pasirinkimas ne tik norint sustiprinti imunitetą, bet ir pagerinti kraujagyslių bei nervų sistemos veiklą. Be to, šios vertingos daržovės įtraukimas į dienos racioną gali būti pirmas žingsnis sveikos mitybos link.
Saldžioji paprika terminio apdorojimo metu praranda daug naudingų savybių. Jos maistinė vertė gali nukristi net iki 30 proc., todėl ją geriausia valgyti žalią.
Kalorijos – 24 kcal
Angliavandeniai – 6 g
Natūralus cukrus – 4 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,2 g
Vitaminas A – 62 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 800 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 200 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 27 μg
Vitaminas C – 130 mg
Geležis – 0,4 mg
Kalis – 200 mg