Raudonoji paprika (raudonasis bulgariškas pipiras) yra saldi, traški ir sultinga daržovė, pasižyminti itin dideliu Vitamino C kiekiu. Paprika jo turi beveik tris kartus daugiau nei citrina – net 128 miligramus, todėl tai puikus antioksidantas, padedantis organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažinantis oksidacinį stresą. Be to, Vitaminas C stiprina imunitetą, didindamas atsparumą ligoms ir infekcijoms.
Raudonoji paprika taip pat turi mažai kalorijų, vos 26 kcal 100 gramų, todėl norint numesti svorio, verta ją įtraukti į savo racioną.
Kalorijos – 26 kcal
Angliavandeniai – 6 g
Natūralus cukrus – 4 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,3 g
Vitaminas A – 157 μg
Alfa karotenas – 20 μg
Beta karotenas – 1620 μg
Beta kriptoksantinas – 490 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 1 000 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 300 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 46 μg
Vitaminas C – 128 mg
Vitaminas E – 1,6 mg
Geležis – 0,4 mg
Kalis – 212 mg