Raudonoji paprika

Raudonoji paprika

Raudonoji paprika (raudonasis bulgariškas pipiras) yra saldi, traški ir sultinga daržovė, pasižyminti itin dideliu Vitamino C kiekiu. Paprika jo turi beveik tris kartus daugiau nei citrina – net 128 miligramus, todėl tai puikus antioksidantas, padedantis organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažinantis oksidacinį stresą. Be to, Vitaminas C stiprina imunitetą, didindamas atsparumą ligoms ir infekcijoms.

Raudonoji paprika taip pat turi mažai kalorijų, vos 26 kcal 100 gramų, todėl norint numesti svorio, verta ją įtraukti į savo racioną.

Raudonoji paprika – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 26 kcal

Angliavandeniai
– 6 g
Natūralus cukrus – 4 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,3 g

Vitaminas A – 157 μg
Alfa karotenas – 20 μg
Beta karotenas – 1620 μg
Beta kriptoksantinas – 490 μg

Vitaminas B3
(niacinas) – 1 000 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 300 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 46 μg

Vitaminas C
– 128 mg
Vitaminas E – 1,6 mg

Geležis
– 0,4 mg
Kalis – 212 mg



© 2023 sveikiau.lt