Žalioji paprika

Žalioji paprika

Žalioji paprika (žaliasis bulgariškas pipiras) gali būti ne tik puikus ingredientas gaminant maistą, bet ir naudinga priemonė nuo uždegimų ir kraujotakos sutrikimų, taip pat plaukų ir odos būklei pagerinti.

Žalioji paprika turi tik 20 kcal ir joje gausu geležies, kalio, Vitamino C ir B grupės vitaminų. Ją ypač sveika valgyti žalią, todėl rekomenduojama dėti į salotas. Taip pat, kartu su kitomis daržovėmis, tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Žalioji paprika – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos 
– 20 kcal

Angliavandeniai
– 5 g
Natūralus cukrus – 2 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,2 g

Vitaminas B3 (niacinas) – 500 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 200 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 10 μg

Vitaminas C
– 80 mg

Geležis
– 0,3 mg
Kalis – 175 mg



© 2023 sveikiau.lt