Alyvuogių aliejus yra labai vertinamas ir gausiai naudojamas Viduržemio jūros šalių virtuvėje, todėl kartais dar vadinamas „skystu Viduržemio jūros auksu“. Pagrindinis šio aliejaus tiekėjas yra Ispanija.
Alyvuogių aliejus – puikus antioksidantas ir Vitamino A šaltinis, apsaugantis nuo aterosklerozės, širdies priepuolio, insulto, vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų. Jis taip pat mažina kraujospūdį ir pasirūpina odos sveikata.
Alyvuogių aliejaus nauda neapsiriboja tik kraujagyslių būklės gerinimu. Jis taip pat pasižymi ir antibakterinėmis savybėmis. Tai natūralus antibiotikas kuriuo veiksmingai slopinami uždegimai. Be to, alyvuogių aliejus taip pat naudojamas atminties gerinimui bei gali būti vaistas nuo depresijos ir alzheimerio ligos.
Kalorijos – 884 kcal
Angliavandeniai – 0 g
Baltymai – 0 g
Riebalai – 100 g
Mononesotieji riebalai – 73 g
Polinesotieji riebalai – 11 g
Omega-3 – 1 000 mg
Omega-6 – 9 000 mg
Sotieji riebalai – 14 g
Vitaminas B4 (cholinas) – 300 µg
Vitaminas E – 14 mg
Vitaminas K – 60 μg
Geležis – 0,6 mg