Graikinių riešutų aliejus

Graikinių riešutų aliejus

Graikinių riešutų aliejus turi švelnų riešutų skonį ir yra gana lengvai virškinamas. Jis gali būti rafinuotas arba ne. Nerafinuotas graikinių riešutų aliejus naudojamas salotų, padažų, sriubų ir desertų gardinimui. O rafinuotas, priešingai nei pastarasis, tinka kepimui ir troškinimui.

Graikinių riešutų aliejus ne tik, kad neturi cholesterolio, bet ir pasižymi kraują sveikatinančiomis savybėmis, todėl jį vartojant mažėja blogasis cholesterolis. Taip pat rizika susirgti įvairiomis širdies ir kraujagyslių ligomis. Be to, padeda geriau susidoroti su stresu, todėl streso įveikimas ir valdymas tampa žymiai lengvesne užduotimi.

Graikinių riešutų aliejus yra puikus augalinės kilmės Omega-3 šaltinis. Vienas šaukštas šio aliejaus aprūpina organizmą beveik 100 % Omega-3 paros norma.

Graikinių riešutų aliejus – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 884 kcal

Angliavandeniai
– 0 g
Baltymai – 0 g

Riebalai
– 100 g
Mononesotieji riebalai – 23 g
Polinesotieji riebalai – 63 g
   Omega-3 – 10 000 mg
   Omega-6 – 53 000 mg
Sotieji riebalai – 9 g

Vitaminas B4
(cholinas) – 400 µg
Vitaminas K – 15 μg



© 2023 sveikiau.lt