Anakardžiai

Anakardžiai

Anakardžiai – tai tropinio medžio, vadinamo anakardžiu, riešutai, kurie pasižymi salstelėjusiu skoniu bei ganėtinai minkšta tekstūra.

Anakardžiai turi daug naudingų savybių organizmui. Jų dėka gerėja širdies veikla, mažėja cukraus kiekis kraujyje bei krenta svoris. Juose esančios maistinės medžiagos, antioksidantai ir skaidulos šarmina organizmą, suteikia energijos, stiprina imuninę sistemą ir kaulus.

Anakardžiai, nors ir turi daug kalorijų, yra vertingas baltymų šaltinis. Vartojant nedideliais kiekiais jie gerina medžiagų apykaitą ir aprūpina organizmą nepakeičiamomis aminorūgštimis, o tai labai svarbu laikantis dietos.

Anakardžių nauda sveikatai yra labai plataus spektro. Be jau minėtų savybių, šie riešutai taip pat yra puiki apsauga akims nuo UV spindulių bei grožio eliksyras odai.

Anakardžiai – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 553 kcal

Angliavandeniai
– 30 g
Natūralus cukrus – 6 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g

Baltymai
– 18 g

Riebalai
– 44 g
Mononesotieji riebalai – 24 g
Polinesotieji riebalai – 8 g
Sotieji riebalai – 8 g

Vitaminas B1 (tiaminas) – 420 μg
Vitaminas B3 (niacinas) – 1 100 μg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 900 μg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 420 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 25 μg

Vitaminas E
– 1 mg

Vitaminas K
– 34 μg

Cinkas
– 6 mg
Fosforas – 593 mg
Geležis – 7 mg
Kalcis – 37 mg
Kalis – 660 mg
Magnis – 292 mg
Manganas – 1,7 mg

Selenas
– 20 µg
Varis – 2 200 µg



© 2023 sveikiau.lt