Pomidoras – populiariausia daržovė pasaulyje, kurios kasmet užauginama maždaug apie 60 milijonų tonų, o jos rūšių yra net virš 10 tūkst.
Pomidoras – puikus vitaminų A ir C šaltinis. Šie vitaminai užkerta kelią laisvųjų radikalų formavimuisi organizme bei stiprina regėjimą. Jame taip pat yra kalio ir likopeno.
Likopenas suteikia pomidorui raudoną spalvą, o žmogui – stiprų antioksidacinį poveikį. Šis antioksidantas apsaugo odą nuo žalingų UV spindulių, taip pat nuo įvairių vėžio rūšių bei širdies ir kraujagyslių ligų.
Kalorijos – 18 kcal
Angliavandeniai – 4 g
Natūralus cukrus – 3 g
Skaidulinės medžiagos – 1 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,2 g
Vitaminas A – 42 μg
Alfa karotenas – 101 μg
Beta karotenas – 449 μg
Likopenas – 2573 μg
Liuteinas ir zeaksantinas – 123 μg
Vitaminas C – 14 mg
Vitaminas B3 (niacinas) – 600 μg
Vitaminas B4 (cholinas) – 7 000 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 15 μg
Vitaminas K – 8 μg
Geležis – 0,3 mg
Kalis – 237 mg