Agurkas

Agurkas

Agurkas, skirtingai nei kiti augalinės kilmės produktai, turi ganėtinai mažai vitaminų ir mineralų. Daugiausia, ką galima jame rasti, tai šiek tiek Vitamino K, geležies, kalcio, kalio ir fosforo. Šią daržovę pagrinde sudaro vanduo, net 95 proc., todėl tai nėra labai maistingas augalas. Tačiau, nepaisant to, jis gana populiarus ir yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių pasaulyje.

Agurkas, dėl didelio jame esančio vandens kiekio, greičiau užtikrina sotumo jausmą ir gali padėti numesti svorio. Be to, šis augalas skatina hidraciją, todėl yra labai naudingas nuo vidurių užkietėjimo.

Agurkas – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 15 kcal

Angliavandeniai
– 4 g
Natūralus cukrus – 2 g
Skaidulinės medžiagos – 1 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,1 g

Vitaminas C
– 3 mg

Vitaminas K – 16 μg

Geležis
– 0,3 mg
Kalcis – 16 mg
Kalis – 147 mg
Fosforas – 24 mg



© 2023 sveikiau.lt