Vištiena yra pati populiariausia paukštiena. Tai vištos arba gaidžio mėsa. Vištienos patiekalai paruošiami gana greitai ir gali būti labai įvairūs. Jiems naudojama vištos krūtinėlė, šlaunelės ir sparneliai. Vištieną galima virti, kepti, rūkyti, vytinti ir šutinti.
Vištiena yra labai liesa mėsa, todėl ją rekomenduojama vartoti laikantis dietos ir norint numesti svorio ar pagerinti sveikatą. Be to, baltymai esantys vištienoje, užima reikšmingą jos dalį, o tai reiškia, kad ši mėsa puikiai tinka ir raumenims auginti.
Vištiena turi daug nepakeičiamų aminorūgščių, nuo kurių priklauso gera nuotaika, apetitas, atsipalaidavimas ir miego kokybė.
Kalorijos – 161 kcal
Angliavandeniai – 0 g
Baltymai – 28 g
Riebalai – 5 g
Mononesotieji riebalai – 2 g
Polinesotieji riebalai – 1 g
Sotieji riebalai – 1 g
Cholesterolis – 122 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 180 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 7 250 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 1 340 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 650 µg
Vitaminas B12 (kobalaminas) – 0,3 μg
Cinkas – 2 mg
Fosforas – 210 mg
Geležis – 0,7 mg
Kalis – 290 mg
Magnis – 27 mg
Natris – 80 mg
Selenas – 30 µg