Rabarbaras

Rabarbaras

Rabarbaras – vertingas augalas, pasižymintis kalio, beta karoteno ir Vitamino K gausa. Tačiau valgomi tik jo stiebai, šaknys naudojamos kaip vaistas, o lapų vartoti nedera.

Rabarbaras savo sudėtyje turi daug kalcio, tačiau žmogaus organizme jis nėra absorbuojamas, o virsta kalcio oksalatu. Per didelis kalcio oksalato kiekis gali būti žalingas. Termiškai apdoroti rabarbarai turi mažiau šios kenksmingos medžiagos, bet, deja, taip pat ir kitų mineralų bei vitaminų.

Rabarbaras – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos
– 21 kcal

Angliavandeniai
– 5 g
Natūralus cukrus – 1 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g

Baltymai
– 1 g
Riebalai – 0,2 g

Vitaminas C – 8 mg

Vitaminas K
– 29 μg

Geležis
– 0,2 mg
Kalcis – 86 mg
Kalis – 288 mg



© 2023 sveikiau.lt