Rabarbaras – vertingas augalas, pasižymintis kalio, beta karoteno ir Vitamino K gausa. Tačiau valgomi tik jo stiebai, šaknys naudojamos kaip vaistas, o lapų vartoti nedera.
Rabarbaras savo sudėtyje turi daug kalcio, tačiau žmogaus organizme jis nėra absorbuojamas, o virsta kalcio oksalatu. Per didelis kalcio oksalato kiekis gali būti žalingas. Termiškai apdoroti rabarbarai turi mažiau šios kenksmingos medžiagos, bet, deja, taip pat ir kitų mineralų bei vitaminų.
Kalorijos – 21 kcal
Angliavandeniai – 5 g
Natūralus cukrus – 1 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 1 g
Riebalai – 0,2 g
Vitaminas C – 8 mg
Vitaminas K – 29 μg
Geležis – 0,2 mg
Kalcis – 86 mg
Kalis – 288 mg