Avinžirniai

Avinžirniai

Avinžirniai yra vertingas maistinių skaidulų šaltinis. 100 gramų avinžirnių turi net 12 gramų skaidulinių medžiagų, o tai yra trečdalis rekomenduojamos dienos normos. Skaidulos padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą ir stabilų cukraus kiekį kraujyje bei apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Be to, jų dėka sotumo jausmas išlieka ilgesnį laiko tarpą, todėl avinžirniai yra puikus maistas lieknėjimui.

Avinžirniai pasižymi angliavandenių gausa, tačiau juose yra ir didelis kiekis baltymų, o tai ypač aktualu vegetarams ir veganams. Baltymai būtini audinių formavimuisi ir regeneracijai bei įvairioms kūno funkcijoms atlikti.

Avinžirniai – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 378 kcal

Angliavandeniai
– 63 g
Natūralus cukrus – 11 g
Skaidulinės medžiagos – 12 g

Baltymai
– 21 g

Riebalai
– 6 g
Mononesotieji riebalai – 1,4 g
Polinesotieji riebalai – 2,7 g
   Omega-3 – 100 mg
   Omega-6 – 2 600 mg
Sotieji riebalai – 0,6 g
Cholesterolis – 0 mg

Vitaminas B1
(tiaminas) – 480 µg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 210 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 1 540 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 99 300 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 1 590 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 540 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 560 μg

Vitaminas C
– 4 mg
Vitaminas E – 1 mg

Cinkas
– 3 mg
Fosforas – 252 mg
Geležis – 4 mg
Kalcis – 57 mg
Kalis – 718 mg
Magnis – 79 mg
Manganas – 21 mg
Natris – 24 mg
Varis – 0,7 mg



© 2023 sveikiau.lt