Šparaginės pupelės

Šparaginės pupelės

Šparaginės pupelės – nekaloringas maisto produktas, tinkantis laikantis dietos. Jose esančios skaidulos lengvai laisvina vidurius, mažina cholesterolį bei palaiko normalų cukraus kiekį kraujyje. O geležis, kalcis, kalis ir magnis gerina medžiagų apykaitą.

Šparaginės pupelės
, tiek šviežios, tiek šaldytos, pasižymi didele maistine verte. Jose gausu vitaminų, tokių kaip Vitaminas C ir B grupės vitaminai, kurie reikalingi nervų sistemai ir imunitetui stiprinti bei sveikai odos būklei palaikyti. Šparaginės pupelės taip pat turi didelį kiekį Vitamino K, būtino širdžiai ir kraujagyslėms. 200 gramų pupelių aprūpina organizmą šio vitamino norma visai parai.

Šparaginės pupelės – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 31 kcal

Angliavandeniai
– 7 g
Natūralus cukrus – 3 g
Skaidulinės medžiagos – 3 g

Baltymai
– 2 g
Riebalai – 0,2 g

Vitaminas B2
(riboflavinas) – 100 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 740 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 110 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 35 μg

Vitaminas C
– 14 mg

Vitaminas K
– 43 μg

Fosforas
– 38 mg
Geležis – 1 mg
Kalcis – 37 mg
Kalis – 210 mg
Magnis – 25 mg



© 2023 sveikiau.lt