Česnakas – universaliausias maisto produktas pasaulyje ir dažniausiai naudojamas prieskonis, suteikiantis maistui viliojantį aromatą ir nuostabų skonį.
Česnakas beveik prieš 200 metų buvo pripažintas kaip labai vertingas sveikatai augalas. Jis, kaip ir antibiotikai, gali sunaikinti žalingas bakterijas organizme. Be to, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje bei mažina tikimybę susirgti vėžiu.
Kalorijos – 149 kcal
Angliavandeniai – 33 g
Natūralus cukrus – 1 g
Skaidulinės medžiagos – 2 g
Baltymai – 6 g
Riebalai – 0,5 g
Omega-3 – 20 mg
Omega-6 – 229 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) – 200 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 700 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 23 000 µg
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) – 600 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 1 200 µg
Vitaminas C – 31 mg
Cinkas – 1,2 mg
Fosforas – 153 mg
Geležis – 2 mg
Kalcis – 181 mg
Kalis – 401 mg
Magnis – 25 mg
Manganas – 2 mg
Selenas – 14 µg
Varis – 300 µg