Kanapių sėklos

Kanapių sėklos

Kanapių sėklos yra minkštos ir švelniai primena riešutų skonį. Iš jų gaminami kanapių baltymų milteliai, aliejus ir pienas. Maltos kanapių sėklos gali būti naudojamos kaip džiūvėsėlių pakaitalas žuvies ar mėsos patiekaluose.

Kanapių sėklos pasižymi aukštos kokybės augalinių baltymų gausa, kuriuose yra visos nepakeičiamos aminorūgštys. Be to, tai puikus Omega-3, tiamino, niacino, Vitamino B6, B9, cinko, fosforo, geležies, vario, mangano ir magnio šaltinis. Kanapių sėklų nauda organizmui gali būti labai įvairiapusė ir įtakoti daugybę svarbių kūno funkcijų.

Kanapių sėklos – maistinė vertė (100 g)

Kalorijos – 553 kcal

Angliavandeniai
– 9 g
Natūralus cukrus – 2 g
Skaidulinės medžiagos – 4 g

Baltymai
– 32 g

Riebalai
– 49 g
Mononesotieji riebalai – 5 g
Polinesotieji riebalai – 38 g
   Omega-3 – 8 700 mg
   Omega-6 – 27 000 mg
Sotieji riebalai – 5 g
Cholesterolis – 0 mg

Vitaminas B1
(tiaminas) – 1 300 µg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 280 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 9 200 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 600 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 110 μg

Vitaminas E
– 1 mg

Cinkas
– 10 mg
Fosforas – 1 650 mg
Geležis – 8 mg
Kalcis – 70 mg
Kalis – 1 200 mg
Magnis – 700 mg
Manganas – 8 mg
Varis – 1,6 mg



© 2023 sveikiau.lt