Sezamo sėklos

Sezamo sėklos

Sezamo sėklos suteikia patiekalams subtilų riešutų skonį ir padidiną jų maistinę vertę. Prieš naudojimą geriausia jas sutrinti arba sumalti, taip organizmui bus lengviau pasisavinti jose esančias maistines medžiagas.

Sezamo sėklos yra vertingas cinko, fosforo, geležies, magnio, mangano, seleno, vario ir kalcio šaltinis. Šių mineralų dėka galima išvengti tokių ligų kaip migrena, aukštas kraujo spaudimas, nemiga, osteoporozė ir vėžys. Sezamo sėklos – puikus pasirinkimas širdžiai, imuninei sistemai ir kaulams stiprinti. Be to, jose esantys B grupės vitaminai gali apsaugoti nuo nervų sistemos sutrikimų ir padėti išlaikyti sveiką odą ir plaukus. Sezamo sėklų nauda žmogaus organizmui yra itin didelė ir neginčijama.

Sezamo sėklos – maistinė vertė (100 g)


Kalorijos – 573 kcal

Angliavandeniai
– 23 g
Natūralus cukrus – 0,3 g
Skaidulinės medžiagos – 12 g

Baltymai
– 18 g

Riebalai
– 50 g
Mononesotieji riebalai – 19 g
Polinesotieji riebalai – 22 g
   Omega-3 – 380 mg
   Omega-6 – 21 000 mg
Sotieji riebalai – 7 g
Cholesterolis – 0 mg

Vitaminas B1
(tiaminas) – 790 µg
Vitaminas B2 (riboflavinas) – 250 µg
Vitaminas B3 (niacinas) – 4 520 µg
Vitaminas B4 (cholinas) – 25 600 µg
Vitaminas B6 (piridoksinas) – 790 µg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) – 100 μg

Cinkas
– 8 mg
Fosforas – 629 mg
Geležis – 15 mg
Kalcis – 975 mg
Kalis – 468 mg
Magnis – 351 mg
Manganas – 2,5 mg

Selenas
– 34 µg
Varis – 4 080 µg



© 2023 sveikiau.lt