Natris

Natris

Natris – itin svarbus mikroelementas ir elektrolitas, kuris kartu su kaliu sukuria elektrolitinę aplinką, reikalingą nervų ir raumenų ląstelių veiklai bei palaiko skysčių balansą organizme, užkirsdamas kelią dehidratacijai. Natris taip pat stimuliuoja virškinimo sistemą, gerina kraujotaką, stiprina širdį ir kraujagysles, reguliuoja pH lygį ir dalyvauja metabolizmo bei nervų sistemos veikloje.

Natrio trūkumas
yra labai retas, tačiau jam atsiradus pradeda kamuoti nuolatinis nuovargis, galvos skausmai, traukuliai ir žemas kraujospūdis. 

Natris
pagrinde gaunamas iš druskos, jo natūraliai maisto produktuose yra gana mažai. Rekomenduojama paros norma – 1-3 gramai. Per didelis natrio suvartojimas gali turėti neigiamą poveikį organizmui, ypač kraujo spaudimui ir širdies sveikata.

Natrio šaltiniai


MAISTO PRODUKTAI – NATRIS (100g)

Silkė ­– 357 mg
Varškė ­– 315 mg
Kalmaras ­– 306 mg
Vištų kiaušiniai ­– 142 mg
Putpelių kiaušiniai ­– 141 mg
Vištienos šlaunelės ­– 117 mg
Krevetės ­– 111 mg
Artišokas ­– 94 mg
Salieras ­– 80 mg
Vištiena ­– 80 mg
Ešerys ­– 79 mg
Špinatai ­– 79 mg
Burokėlis ­– 78 mg
Jautiena ­– 72 mg
Moliuskai ­– 71 mg
Morka ­– 69 mg
Ropė ­– 67 mg
Lašiša ­– 63 mg
Kiauliena ­– 62 mg
Vištienos krūtinėlė ­– 47 mg
Ridikas ­– 39 mg
Pienas ­– 38 mg
Brokolis ­– 33 mg
Pasiflora ­– 28 mg
Avinžirniai ­– 24 mg
Kokosas ­– 20 mg
Poras ­– 20 mg
Salota ­– 19 mg
Chia sėklos ­– 16 mg



© 2023 sveikiau.lt